Site icon The Crypto Mining Hub

Kyber Ekosistem Raporu #28 (2021 Özeti) | by Ece Belgin | Kyber Community | Jan, 2022

2021 yılının bitimi ile yayınladığımız bu ekosistem raporunda, Kyber Community’teki heyecan verici gelişmeleri bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz. Kyber topluluğu için gerçekten harika bir yıl oldu!

Pek çok güncellemenin yanı sıra Kyber 3.0 güncellememizi de başarıyla tamamladık ve topluluğumuzdan gelen talepler üzerine DMM’nin adını KyberSwap olarak değiştirdik. Evet KyberSwap geri döndü, hem de artık her zamankinden daha iyi! 😎

KyberSwap şu an 6 zincirde: Ethereum, Polygon, Binance Good Chain, Avalanche, Fantom ve Cronos (daha fazlası yolda). Bu ağlarda, DEX’lerden bulunup önünüze getirilecek en iyi fiyatlarla kripto paranızı anında alıp satabilir, platforma likidite ekleyerek kazanç elde edebilir ve ek ödüller için likidite madenciliği kampanyalarına katılabilirsiniz.

Geçtiğimiz sene:

  • Toplam ticaret hacmi 4 Milyar Doların üzerine çıktı!
  • 20.000’den fazla likidite sağlayıcısı için 20 milyon doların üzerinde ödül dağıtıldı.
  • Yükseltilmiş Likiditede tüm zamanların en yüksek değeri olan ~500 Milyon Doları gördü ve 50 Milyar Dolarlık TVL değerine ulaşıldı.

Yılın bir başka dönüm noktası olarak da Kyber Community, kısa süre önce 200.000 organik Twitter takipçi sınırını geçti! Güçlü desteğiniz için Kyber Community – $KNC topluluğumuza çok teşekkür ederiz!

Hadi geçtiğimiz yıl yaşananların kısa bir özeti ve 2022 için hedeflerimiz ile devam edelim.

Aylar süren beta aşamasından sonra DMM, DeFi’de en iyi alım satım ve kazanç deneyimini sağlamak için kullanışlı arayüzü ile KyberSwap olarak yeniden karşınızda!

✅ DEX toplayıcısı KyberSwap ile DEX’lerde bulunabilecek en iyi kur oranlarında işlem yapın.
✅ Likidite sağlayıcısı olarak, dinamik ücretler ve yüksek sermaye verimliliği ile daha fazla kazanın.
✅ ChainSecurity tarafından denetlenen ve Unslashed Finance tarafından sigortalanan (20 milyon $ değerinde) güvenli hizmetin tadını çıkarın.

KyberSwap kısa süre önce Fantom ve Cronos’ta (Cronos ağında başlatılan ilk DEX toplayıcısıyız) devreye alındı, artık en iyi kripto para oranlarının keyfini 6 desteklenen blok zincirde çıkarabilirsiniz: Ethereum, Polygon, BSC, Avalanche, Fantom ve Cronos. Daha fazla ağ seçeneği eklemek için çalışıyoruz; Aurora/NEAR ise çok yakında!

Hizmet sunduğumuz tüm ağlarda bireysel kullanıcılar tarafından alım satım yapılabilir, likidite sağlanabilir ve Dapp geliştiricileri de en iyi token fiyatlarını ve gelişmiş likiditeyi edinmek için KyberSwap’ı kullanabilirler!

KyberSwap kullanıcıları, yeni dinamik ticaret yönlendirme algoritmamız aracılığıyla DEX’lerden (merkezi olmayan borsa) toplanan fiyatlar sayesinde en iyi kur oranları ile işlem yapacaklar. Bu, herhangi bir token’ı alıp satarken kullanıcılara hem zamandan ve hem de ücretten tasarruf sağlar!

KyberSwap, desteklenen ağlardaki tüm kripto para alım satımları için en iyi fiyatları elde etmeye yardımcı olmak adına farklı DEX’ler arasında likidite akışını sağlar. Sizin için en uygun rota belirlenir. Farklı zincirlerde en iyi oranı bulmak için KyberSwap’ın kendi likidite havuzları da dahil olmak üzere 30’dan fazla merkeziyetsiz borsa taranır — Şimdilik sadece Ethereum, Polygon, BSC, Avalanche, Fantom, ve Cronos ağındayız (daha fazlası yakında!)

Uniswap, Sushiswap, Curve, Balancer, QuickSwap, Pancakeswap, Traderjoe, Pangolin, SpookySwap, SpiritSwap, VVS Finance gibi popüler merkeziyetsiz borsalar zaten şu an KyberSwap ile entegre çalışıyor. ⬇️

Bir havuza likidite eklemek, binlerce likidite sağlayıcısı için en temel işlevdir. Yeni – sadece bir token yatırabilme özelliğimizle, havuza likidite eklemek ve ilgili likidite sağlayıcı (LP) token’ları almak için, klasik olarak bu tarz hizmetler için gereken, likidite ekleyeceğiniz çiftteki iki kripto paradan da eş değerde yatırma zorunluluğunuz KyberSwap ile ortadan kalkıyor. Sadece bir token yatırarak (örneğin ETH-KNC havuzu için sadece ETH) likidite sağlayıcısı olabilirsiniz.

Tek Token Yatırabilme özelliği, likidite sağlamayı daha da kolaylaştırarak zamandan ve emekten tasarruf etmenizi sağlar!

  • Çiftteki token’lardan herhangi birini kullanarak havuzlara kolayca likidite ekleyin, hepsi tek bir işlemde!
  • Likiditeyi kaldırırken, yine tek bir işlemde otomatik olarak istediğiniz token’a dönüştürebilirsiniz (çiftten istediğiniz token’ı seçebilirsiniz).

ZKyber: ZK-Rollups Teknolojisine Dayalı Yeni Bir L2 DEX Alım Satım Deneyimi

Rollup ölçeklendirme çözümlerine yönelik geçmiş araştırmalarımıza dayanarak, KyberSwap’ta ZKyber check ağımızı kullanıma sunduk! ZKyber, Ethereum ağında daha hızlı ve daha ucuz bir DeFi alım satım deneyimi sağlayan bir L2 ölçeklendirme çözümüdür. Bu potansiyel olan ağ tıkanıklığını ve yüksek gasoline ücreti ödeme sorununu çözebilir. Daha fazla bilgiyi buradan edinin.

Sipher ile Ethereum Ağında, 50 Milyon Dolar Değerinde Bir Ödül Kampanyası Başlattık

Sipher, Herkese Açık Bir Sosyal Dünya Oyunu yaratma hedefi olan bir MOBA ve Keşif Oyunudur.

🚀SIPHER token için en iyi likiditeyi ve oranları sağlamak üzere 50 Milyon Dolarlık Likidite Madenciliği Kampanyası (devam ediyor) yürütmek için Sipher ile ortaklık kurduk! Sipher, Ethereum üzerinde SIPHER-ETH havuzunda geliştirilmiş token likiditesini artırmak için sermaye açısından verimli KyberSwap protokolünü ve DEX Toplayıcısını seçti. SIPHER Farmı ile nasıl kazanabileceğinizi buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Unbound ile Ethereum Ağında 1 Milyon Dolar Değerinde Likidite Madenciliği Kampanyası

Unbound Finance, AMM’lerden likiditenin kilidini açarak bir sonraki para legosunu oluşturan merkeziyetsiz, zincirler arası bir likidite protokolüdür.

🚀 KyberSwap’ta UND-USDC ve UND-KNC havuzlarına likidite ekleyebilirsiniz.

Pegaxy ile 1 Milyon Dolar Değerinde Likidite Madenciliği Kampanyası (Polygon Ağında)

Pegaxy, fütüristik mitolojik diye tanımladıkları bir tarza sahip olan bir yarış oyunudur. Bu oyunda oyuncular, ödülleri kazanmak için PvP formatındaki yarışlara katılırlar.

👾 Pegaxy, KyberSwap’ta bir PGX-USDT havuzu oluşturdu. PGX-USDT farm’ının süresi de uzatıldı!

Elpis Battle ile 1 Milyon Dolar Değerinde Likidite Madenciliği Kampanyası (BSC Ağında)

Elpis Battle, kazan-kazan modeline sahip bir açık dünya RPG’sidir. Oyuncular destansı savaşların keyfini çıkarabilir ve aynı zamanda büyük ödüller kazanabilirler.

👾 Elpis Battle, KyberSwap’ta bir EBA-BUSD havuzu başlattı.

Rainmaker Likidite Madenciliği Kampanyalarından Diğer Öne Çıkanlar

Ethereum Ağındaki Havuzlar/Teşvikler:

BSC Ağındaki Havuzlar/Teşvikler:

Polygon Ağındaki Havuzlar/Teşvikler:

Avalanche Ağındaki Havuzlar/Teşvikler:

Tüm aktif havuzları ve getiri çiftçiliği seçeneklerini görmek için hemen KyberSwap’ın Çiftlik sayfasını ziyaret edin!

Kyber, token ön satış platrofmu KrystalGO’da ve diğer projelerinde işbirliği yapmak için Krystal DeFi ile ortaklık kurdu!

KNC sahipleri, KrystalGO’da KNC stake ederek, token satışlarında kendilerine ayrılacak özel payların tadını çıkarabilirler.

Bahsi geçen işbirliklerinin yanı sıra Kyber 2021’de; Velo Labs, Mercurial Finance, Asia DeFi Community, DeFi Alliance, Ren Alliance ve Zcash Developer Alliance ile de harika işbirlikleri yürüttü.

Protokolümüzün kullanımı herkese açık olduğundan, tüm merkeziyetsiz uygulama ya da toplayıcı platformları KyberSwap’ı projelerine entegre edebilir.

DEXTools

KyberSwap, önde gelen ticaret analiz platformu DEXTools ile entegre çalışıyor! 30 Milyondan fazla kullanıcı artık KyberSwap’ın token çiftlerini ve Ethereum, BSC ve Polygon’daki en iyi fiyatları görüntüleyebilir ve bunlara erişebilir. DEXTools ayrıca KyberSwap’ta likidite ekleyebileceğiniz bir DEXT-KNC havuzu da oluşturdu!

Roma Terminal

KyberSwap’ın multi-zincirli yapısı, Rome Terminal tarafından entegre edildi. Rome Terminal kullanıcıları, yüksek sermaye verimliliğinin yanı sıra daha iyi token likiditesi ile en iyi oranlarının keyfini çıkaracaklar. Bu aynı zamanda KyberSwap aracılığıyla çok daha fazla hacim üretileceği ve dolayısıyla LP’ler ve KNC seçmenleri için daha fazla ücret toplanacağı anlamına geliyor.

Kattana Terminal

KyberSwap artık Kattana’nın Ticaret Terminaline güçlendirilmiş likidite sağlıyor! Bu entegrasyon, binlerce Kattana kullanıcısı için en iyi token oranları ve yüksek sermaye verimliliği anlamına gelir.

Coin98 Pockets

Coin98 de dünya çapında yüz binlerce kullanıcısına yüksek sermaye verimliliği içeren likidite sağlayabilmek için KyberSwap’ı entegre etti! Kullanıcılar, Coin98 kullanarak devam eden Rainmaker Likidite Madenciliği Kampanyalarına kolayca katılabilir.

Diğer DEX Toplayıcılar

KyberSwap sermaye açısından verimli havuzlara sahip olduğundan, 1inch, Paraswap, 0x API, Matcha ve Slingshot gibi diğer önde gelen DEX toplayıcıları da kullanıcılarına rekabetçi fiyatlar saplayabilmek için KyberSwap ile entegre çalışıyor.

KyberSwap Veri Analitiği

CoinGecko, Coinmarketcap, DeFi Pulse, DeBank, DeFi Llama, vfat.instruments, APY.imaginative and prescient, Token Terminal, The Graph, Zapper ve DEXTools gibi en iyi Dapps ve veri analizi siteleri artık KyberSwap istatistiklerini takip ediyor.

KyberDAO, KNC token sahiplerinin Kyber Community yönetimine katılmasına izin veren, merkeziyetsiz bir topluluk platformudur. KNC sahipleri, önemli tekliflere oy vermek için KNC stake edebilirler.

📌 KyberDAO’da staking ödüllerine hak kazanabilmek için kullanıcıların hem KNC’lerini stake etmeleri hem de oylamalarda oy kullanmaları gerektiğini unutmayın. Tek başına stake yapmak measurement ödül kazandırmaz. KIP-18’den beri, KyberDAO’da oylama gerektiren herhangi bir yönetim önerisi olmamıştır. Bu nedenle, KIP-18’den sonra ödül dağıtılmamıştır. Ancak, ödüller birikmektedir ve bir sonraki oylamadan sonra ödenecektir.

KyberDAO seçmenlerine şimdiye kadar 10 milyon doların üzerinde ödül dağıttı!

Kyber topluluğu, KyberDAO aracılığıyla Kyber Geliştirme Önerileri (KIP’ler) önerebilir ve onları oylayabilir.

KNC token KyberSwap’ta alım satımı ve likidite artırımını teşvik etmenin yanı sıra yönetime olanak tanıyarak ekosistemimizde giderek daha da önemli bir rol oynamaya devam edecek. KNC token sahipleri, KyberSwap’ın büyümesinden büyük ölçüde faydalanacaklar. KyberSwap dışında, kullanım senaryolarının sayısı ve DeFi ekosisteminde KNC’ye verilen destek artmaya devam edecek.

Geçtiğimiz yılın başlarındaki token geçişinden sonra, önde gelen merkezi borsalarda yeni KNC işlemleri başladı (geçişi desteklemek için Coinbase ile de çalışıyoruz).

Yeni KNC Multichain’de de destekleniyor

Multichain (eski adıyla AnySwap) çapraz zincir yönlendiricisi ile KNC artık 5 farklı zincir arasında (Ethereum, BSC, Poligon, Fantom ve Avalanche) kolayca yönlendirilebilir!

DeFi Dünyası ve KyberSwap

Pandeminin neden olduğu kısıtlamalar göz önüne alındığında, Kyber ekip üyeleri farkındalığımızı yaymak ve kullanıcılarımızı bilgilendirmek için birçok on-line etkinliğe katıldılar. İşte bazı öne çıkanlar (İngilizce):

DMM’nin KyberSwap olarak yeniden adlandırılması ve yenilikçi özellikleri Forbes, Coindesk, Cointelegraph, The Block, DefiantNews, Bankless, Decrypt, Defipulse, Defiprime, AltcoinBuzz, Dapp.com ve Crypto Briefing gibi önde gelen medya ve haber sitelerinde yer aldı.

Ayrıca Defiprime; KyberSwap’ın ne olduğunu, kullanıcılar için nasıl en iyi oranları ve likidite sağlayıcıları için de nasıl daha yüksek kazançları sağladığını açıklayan harika bir yazı yayınladı.

Diğer DEX platformlarına göre çok sayıda avantajıyla KyberSwap, daha fazla büyümeye hazır! Yakın gelecekte, KyberSwap’ın faydaları hakkındaki farkındalığı artırmayı ve kullanıcı benimsenmesini genişletmeyi planlıyoruz.

Daha Fazla DEX ve Daha Çok Ağ: DEX toplayıcı algoritmamızı geliştirmeye devam edeceğiz; Ethereum, BSC, Polygon, Avalanche, Fantom, NEAR/Aurora ve Cronos’un ötesindeki diğer birçok ağda başlatılma ve en iyi kur oranlarını elde etme hedefimiz doğrultusunda tüm popüler DEX’lerden gelen likidite kaynaklarını sizlere getireceğiz.

Daha Fazla Likidite ve Token Çeşitliliği: Bir diğer önemli odak noktamız, token çiftlerinin çeşitliliğini ve likidite havuzlarındaki likiditeyi artırmak için en iyi projelerle çalışmaktır. Yüksek sermaye verimliliğimiz göz önüne alındığında, Pegaxy, Elpis Battle, ZukiMoba, Unbound, Evrynet, DeFi Warrior, Wanaka Farm, Creator, StepHero, Sipher, The Parallel ve daha pek çok projenin likidite platformu olarak KyberSwap’ı seçmesi hiç de şaşırtıcı değil.

Ek olarak, ZKyber gibi Ethereum L2 ölçeklendirme çözümlerine yönelik araştırmalarımızı sürdürürken, alandaki popüler projelere yatırım yaparak ve bu projelerle ortaklık kurarak yaklaşan DeFi ve GameFi trendlerine hızla uyum sağlamayı hedefliyoruz. 2022’de daha fazla detay paylaşacağız, takipte kalın!

Tüm bireysel kullanıcıların veya uygulamaların likidite ihtiyaçları için gerekli kripto paralara en iyi oranlarda kolayca erişebildiği, merkezi olmayan bir ekonomi için tek likidite merkezi olma vizyonumuza bağlı kalmaya devam ediyoruz.

Kyber, topluluk odaklı bir projedir. UI/UX, likidite, entegrasyonlar veya diğer alanlardaki önerilerini memnuniyetle karşılıyoruz. Bize sosyal medya kanallarımız veya bu iletişim formu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz bir 2022’de görüşmek üzere! 🎉

Exit mobile version